Energie-positieve chalets

Consumentenvraag naar duurzaamheid

De wereld verandert, en met die veranderingen komen nieuwe uitdagingen en kansen. Voor vakantieparken betekent dit het omarmen van uitdagingen die de kern van hun bedrijfsvoering raken. Enerzijds wordt traditionele stroom steeds kostbaarder, anderzijds verwachten gasten duurzame oplossingen. In deze uitdagingen liggen echter ook kansen verborgen.

Belang van groene energietransitie

Groene vakantieparken vormen een essentieel onderdeel van een opkomende markt. We staan aan het begin van een nieuw tijdperk, waarin een vakantie volledig energieneutraal kan zijn. Als recreatie-ondernemer kan je een van de voorlopers zijn. Gasten worden steeds bewuster van hun ecologische voetafdruk, ook tijdens een weekje weg. Het integreren van groene energie op jouw park biedt niet alleen financiële voordelen door de besparingen op stroom, maar draagt ook bij aan een duurzaam imago dat steeds belangrijker wordt.

Vooroplopen in de duurzaamheidseconomie

Het vervangen van het overbelaste elektriciteitsnetwerk door zelfvoorzienende chalets die hun eigen stroom opwekken, is de sleutel tot het inspelen op de behoeften van de markt. Het aanbieden van accommodaties zonder ecologische voetafdruk is precies waar de markt om vraagt. Recreatieparken die deze innovatieve oplossingen omarmen, hebben de potentie om uit te groeien tot marktleiders in een nieuwe economie die gedreven wordt door duurzaamheid.

Optimale energieprestaties voor chalet

In onze aanpak staat duurzaamheid centraal, wat betekent dat we niet alleen groene energie gebruiken, maar ook slim energiegebruik garanderen in onze chalets. Met geavanceerde verduurzamingstechnieken, zoals warmtepompboilers en peak-shaving batterijen, beperken we de piekbelasting van individuele chalets tot maximaal 16 ampère. Door deze technieken te combineren met duurzame airco’s, kunnen onze full electric chalets optimaal opereren op een laag energieverbruik. Wanneer meerdere chalets bij elkaar staan, creëren we een microgrid. Hierbij centraliseren we de batterij opslag en passen energie deling toe om de vereiste capaciteit te verminderen, terwijl hetzelfde resultaat wordt behouden.
Nieuwgebouwd duurzaam chalet met zonnepanelen in groene omgeving

Speciaal voor vakantieparken

De markt verandert. Enerzijds wordt traditionele stroom steeds kostbaarder, anderzijds verwachten consumenten duurzame oplossingen. Voor vakantieparken liggen hier kansen.

Verruil het overbelaste elektriciteitsnetwerk voor zelfvoorzienende chalets. Huisjes die hun eigen stroom opwekken. Een vakantie zonder ecologische voetprint. Dat is waar de markt om vraagt. Recreatieparken die dit aanbieden, hebben de potentie om marktleider in een nieuwe economie te worden.

GreenConnect onderkomens

Traditionele onderkomens